Als je altijd doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg.

~Albert Einstein

Albert Einstein, de man die lang voor Corona al een Corona Lockdown kapsel had.

De man die een hekel had aan het dragen van sokken. Op zijn zestiende had hij grote gaten in zijn sokken en vroeg hij zich af wat er zou gebeuren als hij geen sokken meer zou dragen. Tja, helemaal niks natuurlijk en vanaf dat moment heeft hij nooit meer sokken aangedaan. Het kapsel van Einstein heeft ook menigeen bezig gehouden. Hij vond het verschrikkelijk om geknipt te worden en hij was dol op zijn rommelige en slordige look. Vandaar ook dat je op fotoโ€™s bijna altijd Einstein ziet met een grote bos warrig haar.

Einstein, misschien wel de slimste mens die op aarde was.

De hersenen van Einstein zijn na zijn dood verwijderd en bewaard. Zelfs in 2012 hebben wetenschappers zijn hersenen onder de loep genomen en kwamen tot de conclusie dat zijn hersenen echt anders zijn dan die van andere mensen. Op deze studies is wel veel kritiek gekomen. Er werden te weinig hersenen met elkaar vergeleken en de onderzoekers wisten van tevoren welk brein van Einstein was.

Maar ook de Einstein die eerst niet werd toegelaten op de universiteit!

Hij was dan wel de meest bekende wetenschapper ter wereld, hij was zeker niet de slimste van de klas. Voordat hij werd toegelaten tot de universiteit moest hij een examen afleggen. Hij werd getest op verschillende onderwerpen. Wiskunde en natuurkunde haalde hij met 2 vingers in zijn neus, maar voor de andere examens zakte hij als een baksteen. Hij had zich niet goed voorbereid, moest een jaar terug naar school om zich voor te bereiden op de universiteit. En natuurlijk is het daarna helemaal goed gekomen met Einstein.

Albert Einstein zei:ย ~Als je altijd doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg~ย Waarheid als een koe natuurlijk. Blijf je door rood rijden bij een stoplicht waar een actieve flitspaal staat, dan blijf je een boete krijgen, lig je altijd in de modder te rollen, dan blijft je kleding smerig worden, leer je niet (op de juiste manier) voor een vak waar je niet veel van begrijpt, dan blijf je onvoldoendes halen. En daar kon zelfs Albert Einstein over meepraten ๐Ÿ˜‰

Geen enkel kind of jongere staat te juichen als zij of hij een onvoldoende (terug) krijgt, wederom krijgt te horen dat hij echt beter zijn best moet doen, gewoon moet gaan leren, het er wel in zit maar niet uitkomt. Niemand wil het gevoel hebben te falen. Komt een kind of jongere er niet uit, kijk dan eens naar de uitleg die gegeven wordt. Sluit deze wel aan bij de manier van leren van het kind? Ga niet dezelfde uitleg herhalen als een kind het niet begrijpt, om het vervolgens nog harder pratend of schreeuwend nogmaals uit te leggen, want je hebt het al 100x uitgelegd (en vergeet die zucht en eventuele eye roll er niet achteraan). Als je gaat schreeuwen betekent dat niet dat iemand beter gaat luisteren, helemaal niet als diegene het al niet begrijpt wat je zegt. Sterker nog, je maakt het iemand alleen maar moeilijker en de kans bestaat dat het kind zich dom gaat voelen. Het kind is niet dom, de uitleg sluit niet aan. Probeer te helpen met het vinden van een manier die wel past.ย Vraag of je het goed hebt uitgelegd in plaats van of het kind de uitleg begrijpt. Is de uitleg niet duidelijk, zoek dan naar de manier van leren die bij het kind past. Iedereen kan leren, alleen niet op dezelfde manier!

Om weer terug te komen bij Albert Einstein; Als je altijd doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Hij legde meer focus op de vakken waar hij minder goed in was en werd toegelaten op de universiteit.

Wat ga jij anders doen voor een beter of ander resultaat? Ik ben heel benieuwd naar het antwoord, laat je het mij weten?

Fijne dag,

 

Ramonaย