Is jullie kind klaar voor de brugklas?

Zie je jullie kind al zoekend door de gangen lopen op het voortgezet onderwijs, met die zware rugtas op de rug?

De overstap van de basisschool naar de brugklas kan voor kinderen een hele uitdaging zijn. Niet alleen zijn ze ineens weer de jongste van de school, er start een heel nieuw tijdperk. Een leuke maar ook spannende tijd.

Ook een tijd waarin jullie kind zich meer gaat losmaken van jullie en je als ouder zijnde echt niet meer bij school hoeft te gaan staan om hem of haar op te halen of die ene ruzie gaat oplossen.

En de tijd dat ze niet alles meer klakkeloos aannemen, zich wellicht gaan afzetten en een eigen weg gaat zoeken.

Hoe zorg je er dan voor dat je kind wel een goede start heeft op het voortgezet onderwijs?

Om de overgang van groep 8 naar de brugklas soepeler te laten gaan, bieden wij twee trainingen aan:

  • Ik Leer Leren
  • Weerbaarheidstraining

Klaar voor de brugklas

Ik leer leren

Verschillende vakken, andere docenten met iedere een eigen manier van uitleggen, voor ieder lesuur de juiste spullen mee hebben, huiswerk maken, toetsen leren, (boek)verslagen maken, werkstukken maken, sporten, een zaterdagbaantje hebben, afspreken met vrienden, de verjaardag van oma, het leven van een brugklasser kan overweldigend zijn.

Hoe pakt jullie zoon of dochter dat nou overzichtelijk aan zonder overspannen te worden of oma haar verjaardag te vergeten? De Ik Leer Leren training is een complete training voor zowel meiden als jongens uit groep 8 ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs, die ze onder andere helpt bij het vinden van hun eigen leerstijl, plannen en gemotiveerd te blijven.

Deze training bestaat uit 5 bijeenkomsten.

Wil je meer informatie over de training, klik dan op de link hieronder.

klaar voor de brugklas

Weerbaarheids
training

Op het voortgezet onderwijs zijn ze ineens weer de jongste, moet hij of zij weer de weg vinden binnen de nieuwe school, nieuwe vrienden maken, voor (bijna) iedere les een andere docent.

Het leven van een brugklasser is niet makkelijk en als ouder kun je niet alles meer oplossen. Jullie zoon of dochter gaat zich steeds meer losmaken, zijn of haar eigen weg vinden met alle hobbels en obstakels die ze tegenkomen. En dan gaat hij of zij ook nog puberen…..

Hoe zorg je er nou voor dat jullie zoon of dochter met zelfvertrouwen naar de brugklas gaat? Geef hem of haar dan op voor de weerbaarheidstraining.

Wil je meer informatie over de training, klik dan op de link hieronder. 

iets voor jullie  aanstaande brugpieper?

Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je je kind opgeven voor een training? Ben je benieuwd of de training of (één van) de workshop(s) passend is? Neem dan contact op, dan kijken we samen even wat wijsheid is.

1 + 2 =