iedereen kan (het) leren!

Tja, Leren….. Voor de één gaat het makkelijk en de ander lijkt in een doolhof een puzzel te moeten maken. Die laatste groep pubers help ik graag om hun puzzel te vinden, zodat ze die buiten het doolhof in elkaar kunnen zetten.

Hoe fijn zou het zijn als je puber zelf zijn of haar huiswerk kan en gaat maken, zonder (te veel) drama en gedoe, want wie houdt er nou van gedoe?

 

Training

ik leer leren

 “Je moet gewoon gaan leren”, zeiden ze vroeger tegen mij. Ze hadden natuurlijk helemaal gelijk, alleen had ik geen idee hoe ik dat moest aanpakken.

Tijdens de training Ik Leer Leren gaan we aan slag met het onderzoeken welke leerstrategie bij je past en welke manier(en) van leren je kan toepassen. Daarnaast leer je onder andere plannen en uitvoeren, je voor te bereiden voor toetsen en examens en motivatie. Ik Leer Leren is een complete training voor zowel puber dames als puber heren.

Deze training bestaat uit 5 bijeenkomsten.

Wil je meer informatie over de training, klik dan op de link hieronder.

 Workshop

plannen en uitvoeren

Een (duidelijke) planning maken lukt over het algemeen wel, maar die uitvoering, daar gaat het nog wel eens mis.

Wat maakt het dat je niet over gaat tot actie? Is het een gebrek aan motivatie, weet je niet hoe je het aan moet pakken,….? Tijdens deze workshop van 2 bijeenkomsten we aan de slag met leuke werkvormen, worden pubers uitgedaagd om zelf na te denken waar de kink in de kabel zit, een plan te maken (en bedenken wat het nut is van een planning) en kijken hoe ze het gaan uitvoeren.

Wil je meer informatie over de training, klik dan op de link hieronder. 

Workshop

motivatie verhogen

Is de motivatie bij jullie puber ver te zoeken? Hebben jullie strijd over het huiswerk? Vallen de cijfers tegen, terwijl je kind echt wel kan leren?

Waarom hij of zij niet aan de slag gaat kan verschillende redenen hebben. Door het maken van een test komen we achter de oorzaak. We gaan we aan de slag met verschillende oefeningen en opdrachten zodat we een mooie oplossing hebben die toegepast kan worden. Dat scheelt een hoop gezeur thuis.

Deze workshop bestaat uit twee bijeenkomsten.

Wil je meer informatie over de training, klik dan op de link hieronder.

Workshop

toets- en examenvoorbereiding

Die ellendige toets(weken) en examens. Dikke stress, klotsende oksels, te laat starten met leren, huilbuien of snauwen. Is het bij jullie thuis ook altijd “feest” tijdens in deze periode?

Tijdens de training toets- en examenvoorbereiding gaan we kijken wat de beste manier is om je voor te bereiden op de toets, welke informatie je nodig hebt (leren en weten), hoe je kan focussen, maar ook verantwoordelijkheid nemen voor je inzet.

Deze workshop bestaat uit twee bijeenkomsten.

 Wil je meer informatie over de training, klik dan op de link hieronder.

Is het iets voor jullie puber?

 Ook de schoolcarrière van jouw zoon of dochter is nog te redden! Ben je benieuwd of de training of (één van) de workshop(s) passend is? Neem dan contact op, dan kijken we samen even wat wijsheid is.